tirsdag 21. april 2009

Norsk fotball

Jeg så gårsdagens Vikingkamp mot Fredrikstad og må si at jeg er meget forundret over hva som skjer i norsk fotball. Jeg ser en del på internasjonal fotball (og norsk selvfølgelig), men man skal ikke lenger enn til Danmark før man finner et høyere nivå, både på kvalitet og på underholdning! Dette er selvsagt ikke begrunnet på kun den ene kampen i går, men har sett flere kamper i årets Tippeliga, de fleste av såkalte "topp"-oppgjør. Unerholdningsverdien er lik null.

Jeg ser mye bra potensiale, men det stopper opp i avgjørende situasjoner så og si hver gang. Enten så er de individuelle kvalitetene til hver spiller for dårlig, eller så er banen for dårlig, eller så er ikke taktikken lagt godt nok opp til å utnytte de kvaliteter som mange ganger bor i laget.

Sponsorer kan ikke og vil ikke lenger støtte fotballen i like stor grad lenger. Publikum ser heller (de få) høydepunktene fra sofaen, enten det er på tv2 eller på nett, og rister stort sett på hodet, fremfor å møte opp på stadioene.

Norsk fotball må begynne å underholde igjen. Tenke mer på spill med ball enn tilfellet er nå. "Alle" spiller 4-5-1 med lavt press og liten risiko uten ball, og det blir det sjelden underholdning av. Hvis fotballen vil ha den underholdningsverdien den kan ha, må vi heller ha 4-3, 4-4, 3-2 kamper enn 1-0, 0-0, 1-1 som tilfellet oftes er nå. At seks av åtte kamper endte 1-1 i forrige runde er resultat av en jevn serie,ja, men av en dårlig og lite underholdene serie som det er kjekkere å følge med to tastetrykk på text-tv enn live på stadioen!!

For Viking sin del så kan jeg ikke forstå at de ikke klarer å utnytte de kvalitetene, som hver spiller i troppen har, bedre. Som tilfellet er i mange norske klubber har også Viking masse gode offensive spillere, med både fart og teknikk og mot, men all kvallitet og teknikk blir drept av at man absolutt ikke skal slippe inn mål..... NEI, prøv heller å lag flere mål enn motstanderen, fremfor å prøve å slippe inn mindre en motstanderen, så kommer det kansje folk på kampene etterhvert!?!

6 kommentarer:

  1. kloke ord anders :)

    SvarSlett
  2. Mye smart der, men i Danmark så er det kun FCK, Aalborg og Brøndby som er topplagene og et av disse vinner hvert år, da det i Norge er nye vinnere nesten hvert år. Tror egentlig Danmark er der vi var for noen år tilbake da Rosenborg vant alt, da hevdet de seg også ute i europa og slo lag som Milan.

    SvarSlett
  3. Må bli fotball trener du tror jeg. det virker som du har et godt øye til hvordan det skal gjøres og spilles.det virker også som om du har et "drømmelag" i bakhodet som du kunne vinne tippeligaen med.Stå på:)

    SvarSlett
  4. Jeg er enig i at dansk fotball ikke er på nivå med de beste ligaene i europa, men syns både nivået og underholdnigen er bedre enn i Norge selv om det er "bare" 3 lag som du sier kan vinne!

    SvarSlett
  5. Kan jo gladelig innrømme å ha sett fint lite Dansk fotball så skal ikke si noe på underholdningen så for en nøytral fotball fan er det kanskje mye bedre enn Norsk, da det i Norge er slik at alle kan slå alle osv.

    SvarSlett
  6. Syns kvaliteten på kampene er bedre i Danmark som sagt. Flott at alle kan slå alle i Norge, og det burde være grunnlag for underholdning bare det, men kvaliteten strekker stort sett ikke til for at det blir underholdene for min del.....

    SvarSlett